Nu het afscheid van Red Bull officieel is gemaakt, valt het nog te bezien wat de volgende stap van Adrian Newey zal zijn. Iedereen neemt aan dat hij overstapt naar Ferrari, het merk dat hij net als vele F1-coureurs en managers als een utopie ziet om voor te werken vanwege hun roemrijke historie. Maar ook Aston Martin is een serieuze optie met als voordeel dat hij in Engeland kan blijven wonen. En eigenaar Lawrence Stroll is minstens zo ambitieus als de mannen in Maranello. Of zal Newey er de voorkeur aan geven om wat tijd te nemen voor een leven buiten het circuit?

Adrian Newey F1 Red Bull
Een voorbode van zaken die komen? Adrian Newey nog gestoken in de blauwe Red Bull-outfit, maar wel al met het Ferrari-rode boek in zijn hand!

Eddie Jordan
Deze laatste mogelijkheid lijkt bevestigd te worden in de woorden van Eddie Jordan, Newey ’s oude vriend en persoonlijk adviseur, die zich uitsprak over wat Newey ‘s bedoelingen zouden kunnen zijn in de Formula For Success-podcast.

Constante druk
Oud F1-teameigenaar Eddie Jordan zei in de podcast: “Laten we niet vergeten dat hij bij Red Bull onder constante druk stond. Dus als hij wat vrije tijd neemt en een tijdje wil ontspannen, zou iedereen dat begrijpen en ik denk dat de kans groter is dat dit zal gebeuren dan dat hij in andere mogelijke zakelijke carrières duikt. De dingen zijn ook voor hem een beetje veranderd, hij is een beetje ouder geworden. Dit is een geweldig team (Red Bull, red.), hij heeft met geweldige coureurs gewerkt, hij heeft geweldig personeel. Hij moet waarschijnlijk naar de toekomst kijken om zijn leven te veranderen.”

Wat-wordt-het?
Het is duidelijk dat het omarmen van een project als dat van Ferrari, hij op 65-jarige leeftijd met het hele gezin naar Italië moet verhuizen. Dat zal een aanzienlijke inspanning vergen, alleen al op het gebied van levensstijl. De optie van Aston Martin zou een stuk eenvoudiger zijn, met het hoofdkantoor in Silverstone slechts een paar kilometer verwijderd van het hoofdkantoor van Red Bull in Milton Keynes. Alles lijkt er echter op te wijzen dat de Adrian Newey naar Maranello verhuist, waarbij hij dan het mega aanbod van Lawrence Stroll heeft afgewezen. Volgens sommige geruchten zou Frederic Vasseur ook in Londen zijn geweest om de laatste details vast te leggen, voordat hij naar Miami zou vliegen. Het is dus heel goed mogelijk dat Ferrari zijn tweede grote ‘staatsgreep’ in de komende dagen, zo niet zelfs morgen, zou kunnen aankondigen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!