Bruno Famin is sinds halverwege 2023 teambaas bij het Formule 1-team van Alpine. Tot nu toe boekte de Fransman weinig successen. In 2024 staat het team puntloos onderaan het kampioenschap en is er ook een heuse leegloop gaande. Famin geeft toe dat er nog veel werk te doen is.

Bruno Famin Alpine

Famin nam de taken over van Otmar Szafnauer, die vorig jaar halverwege het seizoen de deur werd gewezen. Begin dit jaar werd hij permanent aangesteld als teambaas van de Franse formatie.

Op RaceFans wordt hij geciteerd over zijn plannen voor het team van Alpine-team: “Mijn rol is om het team te herstructureren”, begint Famin. “Ik was de afgelopen twee jaar in Viry, nu zit ik vooral in Enstone en we moeten de manier waarop we werken echt veranderen om onze auto beter te ontwikkelen, om wendbaarder en efficiënter te zijn.”

“Er is veel te doen. We zijn begonnen met het doorvoeren van enkele veranderingen in onze technische organisatie, zoals u de afgelopen weken heeft kunnen zien. En mijn rol is alles samenbrengen, veranderen wat we moeten veranderen. Natuurlijk om de mentaliteit van de jongens te veranderen, om de motivatie van al het personeel te hebben, maar ook om een beter proces en een betere organisatie te hebben.”