Aston Martin heeft een zware klap gekregen in zijn pogingen om Adrian Newey over te halen, zo wordt beweerd. De F1-ontwerplegende zou op zijn hoede zijn voor teameigenaar Lawrence Stroll. Na dagen van speculatie over zijn toekomst bevestigde Red Bull woensdag dat Newey het team begin volgend jaar zal verlaten.

Adrian Newey Red Bull Racing F1

Vorige maand werd in de media beweerd dat Aston Martin-eigenaar Stroll een lucratief aanbod deed aan Newey tijdens het weekend van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Jeddah, met als doel te profiteren van de instabiliteit binnen Red Bull. Volgens een artikel van Motorsport ‘overweegt’ Newey het lucratieve aanbod van Aston Martin niet en wordt zijn houding ten opzichte van Stroll omschreven als ‘nogal terughoudend’.

De bewering dat Newey het aanbod van Stroll niet overweegt, komt nadat F1-analist Peter Windsor, die begin jaren 90 bij Williams met de ontwerper werkte, vorige week onthulde dat Newey het voorstel van Aston Martin al had afgewezen.

Via zijn YouTube-kanaal zei Windsor: “Ik heb begrepen dat Aramco (titelsponsor van Aston Martin) en Aston hem al veel geld hebben aangeboden en dat hij het heeft afgeslagen. Het verbaast me niets, want geld is geen motivatie voor Adrian. Het gaat voor hem om racen en of hij er plezier in heeft en of het past bij wat hij verder in zijn leven wil doen. Hij kan in principe doen wat hij wil. Ik heb begrepen dat hij het aanbod al heeft afgewezen, dus het zou me verbazen als hij naar Aston gaat.”