(c) Scuderia Ferrari

Volgens Ferrari teambaas Mattia Binotto zijn de problemen die het team tot nu toe in Spa ondervindt niet alleen te wijten aan de motor. De Italiaan ziet dat de Scuderia vooral moeite heeft om de banden optimaal werkend te krijgen.

Ferrari was op vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen achteraan het veld te vinden. Vettel besloot VT2 op de 17e plaats en hield alleen Latifi en de twee Haas-coureurs achter zich. Ook zijn teamgenoot Leclerc kon de snelheid niet vinden en dus lijkt het team uit Maranello dit weekend in grote problemen te verkeren.

Volgens teambaas Mattia Binotto worden de problemen niet alleen veroorzaakt door een gebrek aan topsnelheid, maar krijgt het team ook de banden niet werkend. “We hebben een gebrek aan grip, zowel bij het remmen als bij het accelereren. Er zit geen snelheid in de auto. Beide coureurs klagen erover, dus het ligt niet aan een van hen. We zijn vooral bezig met de setup om de banden te laten werken.”

Binotto beseft dat Ferrari niet hoort te strijden tegen teams als Williams en Haas. “Dit is niet de positie waar we horen te staan gezien de potentie van onze auto. Zeker als je kijkt waar de anderen staan. We hebben een hoop werk te verrichten. Als je de banden niet werkend krijg ben je niet snel in de tweede sector en ben je daardoor ook langzaam in alle drie de sectoren.”

Ferrari zal hopen door aanpassingen in de setup alsnog een stap voorwaarts te kunnen zetten tijdens de derde vrije training. Als dat niet lukt, dan lijkt de Scuderia zelfs te moeten knokken om een plek in het tweede deel van de kwalificatie te bemachtigen.