Carlos Sainz is naarstig op zoek naar een passend F1-stoeltje drive voor 2025, na het besluit van Ferrari om zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton in hun team op te nemen vanaf 2025 en Sir Lewis volgend seizoen de teamcollega wordt van Charles Leclerc. Een beslissing waarbij sommigen hun vraagtekens zetten omdat Sainz het bepaald niet slecht doet. De Spanjaard stond op het podium na alle races waaraan hij dit seizoen deelnam, moest Jeddah missen vanwege een blindedarmontsteking en kwam daarna geweldig terug met een overwinning in Melbourne. Hij verkeert dus in topvorm! Dat is de reden dat Carlos Sainz ontspannen blijft over zijn F1-toekomst en benadrukt hij dat de “beste opties” op de coureursmarkt “nog steeds open zijn”.

Carlos Sainz F1 Ferrari Japan 2024

Meerdere mogelijkheden
De recente beslissing van Fernando Alonso om zijn toekomst aan Aston Martin te verbinden heeft een potentiële deur voor Sainz gesloten, maar er zijn nog steeds verschillende andere opties open. Sainz wordt in verband gebracht met de vacante stoel van Hamilton bij Mercedes, terwijl hij ook in beeld zou kunnen komen bij Red Bull-rit als ze besluiten Sergio Perez te vervangen. Daarnaast wordt Sauber/Audi al lange tijd genoemd als een serieuze mogelijkheid zodra Audi instapt in de F1 en zelfs Williams wordt genoemd als alternatief

De beste opties
“Al mijn beste opties liggen zeker nog open”, zei de huidige Ferrari-coureur voorafgaand aan de Chinese Grand Prix van komend weekend. “Ik denk dat dat positief is en iets dat wat tijd vergt gezien de situatie op de rijdersmarkt. Het zal enige tijd duren voordat iedereen zijn eigen mening en eigen beslissingen heeft genomen. Maar de goede opties liggen nog open. Er is de afgelopen weken nauwelijks vooruitgang geboekt, dus er is niets om je over te informeren. Het komt duidelijk op een punt waarop hoe sneller alles zich ontwikkelt, hoe beter. Het is niet zo dat het mijn prestaties dit jaar helemaal beïnvloedt, maar tegelijkertijd is het hoe eerder hoe beter dat het uit m’n hoofd is. Maar het vereist enige besluitvorming, dus nu is het tijd om dat te laten gebeuren en te zien hoe de zaken zich ontwikkelen.”

Carlos Sainz gaat de race van dit weekend in Shanghai in als vierde in het rijderskampioenschap met 55 punten, slechts vier achter zijn Ferrari-teamgenoot en 22 achter regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!