Carlos Sainz reed een solide kwalificatie in Miami. Hij eindigde op de derde positie, achter polesitter Max Verstappen en zijn teamgenoot Charles Leclerc. Sainz begon wat stroef aan het weekend, maar is nu weer op de top van zijn kunnen. Hij ziet goede kansen voor de ruim 50 ronden durende race van zondagavond.

Carlos Sainz Ferrari

Sainz leek in zijn laatste ronde van de kwalificatie een tijdsverbetering neer te zetten, maar de grip verdween als sneeuw voor de zon. Ook Max Verstappen en Charles Leclerc konden geen tijdsverbetering doorvoeren op de tijdenlijsten.

Sainz start de Grand Prix van Miami op de tweede startrij naast Red Bull-coureur Sergio Perez. In gesprek met James Hinchcliffe vertelt de Spanjaard over zijn kwalificatie in Miami Gardens: “Ik wist dat ik met een foutloze ronde in de top drie kon eindigen. We konden dan ook een aantal foutloze rondjes rijden. Het is hier best wel lastig met nieuwe zachte banden.”

“Elk rondje is een soort avontuur. Met de wind weet je niet wat er gaat gebeuren. Als je dat in je hoofd houdt, dan waren deze rondjes zeker niet slecht. Na het rondje denk je altijd dat je sneller kon gaan, maar het is bijna onmogelijk om hier een foutloos rondje neer te zetten.”