De doorgaans goed geïnformeerde Spaanse sportjournalist Antonio Lobato schrijft op zijn X-pagina dat Carlos Sainz besloten heeft niet met Audi in zee te gaan. Een opmerkelijke stap, zeker gezien de relatie van Carlos Sainz Sr. met het merk met de vier ringen. Senior behaalde afgelopen januari met de Audi RS Q e-tron nog een historische, elektrische Dakar overwinning voor het ambitieuze Duitse merk. Carlos Sainz Jr hoopt desondanks op korte termijn een stoeltje te bemachtigen bij Mercedes of Red Bull. Die twee merken bieden bovendien meer garantie op succes vanuit technisch oogpunt. Audi begint aan een heel nieuw avontuur in 2026 en het is nog maar de vraag hoe dat de nieuwe reglementen door Audi te zijner tijd opgepakt kunnen worden.

Carlos Sainz Junior F1 McLarenCarlos SainzCarlos Sainz

“Wat de coureursmarkt betreft, zal Sauber/Audi binnenkort bekendmaken wie Hülkenberg vanaf 2025 zal vergezellen”, begon Lobato op zijn X-profiel en vervolgde: “Ik weet niet waarom Sainz besloot hun aanbod niet te accepteren en de deadline die hij had om te reageren niet te halen. Het accepteren ervan zou hem gemoedsrust hebben gegeven, evenals een goed financieel aanbod, maar hij nam liever een risico en probeerde een plek te vinden in een competitiever team. De belangrijkste opties: Red Bull als er beweging is (lijkt er te zijn) en Mercedes. Ze praten, maar er is nog niets. Mercedes wil Verstappen, die zonder twijfel de sleutelfiguur van deze puzzel is.”

Het is duidelijk dat, ondanks de ambitieuze plannen van het in
Neuburg an der Donau (Beieren) gevestigde Audi-team, het akkoord gaan om in 2025 een jaar achteraan het veld mee te hobbelen in de niet al te competitieve F1-auto van het Stake-team, geen bijzonder aantrekkelijk scenario zou zijn voor een coureur van het kaliber van Sainz. Die dan in 2026 nog steeds niet de zekerheid heeft dat Audi in dat jaar zal debuteren met een winnend project.

Carlos_Sainz_Jr_en_Andreas_SeidlCarlos Sainz Jr en Andreas Seidl waren goede collega’s bij McLaren maar lijken dat niet te gaan herhalen bij Audi…(Foto McLaren)

Hoewel Max Verstappen bovenaan het verlanglijstje van Mercedes staat, gaan er toch de geruchten dat Mercedes van plan is om zich voor 2025 sterk op de Carlos Sainz te concentreren. De twee partijen zouden voortdurend in contact zijn om ook een oplossing te vinden voor de duur van het contract.

Daarbij moet ook de positie van het jonge talent Kimi Antonelli in ogenschouw worden genomen. Voorafgaand aan de GP van Miami komend weekend, is er veel gesproken over een vroeg debuut in Imola van Antonelli. Dat zou dan in een Williams moeten gebeuren, mede naar aanleiding van de uitstekende test die Antonelli met de Mercedes W13 heeft gedaan. Het jonge Italiaanse talent zou dan de plaats van de ietwat omstreden Logan Sargeant innemen. Het zou een soort stageperiode zijn tot aan het einde van het seizoen, met daarna een overstap naar Mercedes in 2025 of uiterlijk in 2026. Toto Wolff wil met Antonelli voorkomen dat hij dezelfde fout maakt als toentertijd met Max Verstappen. Wolff bood Verstappen een F2-stoeltje aan en vervolgens lijfde Helmut Marko van Red Bull hem in en stapte de Nederlander in 2015 in een F1-Toro Rosso. Zijn teamgenoot werd toen Carlos Sainz! Kleine wereld die Formule 1…

Max_Verstappen_Carlos_Sainz F1 Toro RossoTeamgenoten in 2025 bij Toro Rosso: Max Verstappen en Carlos Sainz

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!