Carlos Sainz heeft toegegeven dat de commotie bij de start van de Grand Prix van China op zondag met zijn teamgenoot Charles Leclerc ‘geen van beide Ferrari-coureurs heeft geholpen’.

Carlos Sainz Ferrari F1

Leclerc en Sainz startten hun race van de zesde en de zevende plaats op de grid in een poging om een podiumplek op te eisen. Maar bij het ingaan van de eerste bocht werd het tweetal aan de binnenkant voorbij gestoken door de Mercedes van George Russell. Leclerc ging wijd en duwde Sainz naar de buitenkant van bocht 1, waardoor Haas’ Nico Hülkenberg de Spanjaard kon inhalen.

Een goed uitgevoerde één-stopstrategie tijdens de virtual safety car-periode hielp Leclerc uiteindelijk aan de vierde plaats. Maar Sainz was al veel eerder overgestapt op de harde band – in ronde achttien – en door zijn langere stint op de harde band eindigde hij vijfde bij de finishvlag, vlak achter zijn teamgenoot.

Na de sprint van zaterdag had Leclerc kritiek op de defensieve ‘over de limiet’-actie van Sainz tijdens de race, wat leidde tot een gesprek tussen de twee coureurs.

Na de race van zondag werd Sainz gevraagd of de manoeuvre van de Monegaskische coureur bij de start van de Grand Prix een oog-om-oog-situatie was: “Ik geef liever geen commentaar, maar het is duidelijk dat het ons twee posities heeft gekost. Dus het heeft ons allebei niet geholpen.”