Carlos Sainz en Charles Leclerc lopen in Miami in een speciale blauwe outfit. Ook de Ferrari heeft een andere livery gekregen als eerbetoon aan het 70-jarig jubileum op de Amerikaanse markt. Hiervoor is gekozen voor de kleuren Azzurro La Plata en Azzurro Dino. Sainz is trots dat hij dit jaar nog in een Ferrari mag rijden, maar de Spanjaard richt zich vooral op een goede prestatie op de baan.

“Ferrari heeft een geweldige traditie en het is mooi om een eerbetoon aan onze historie te brengen”, aldus Sainz in Miami. “Het doel is om beter te presteren dan in China, waar we buiten de top 3 finishten. Deze baan zou onze auto beter moeten liggen, ook al hebben veel van onze concurrenten updates bij en wij nog niet. Toch ben ik optimistisch, maar na de enige vrije training weten we meer.”

De sfeer in Miami houdt Sainz wel van. “Deze stad is heel speciaal, er zijn veel mensen die mijn taal spreken, ook al is het Noord-Amerika. Het voelt hier als Latijns-Amerika. Ik hou er echt van om over Miami Beach te lopen en de stad in te gaan. Dit is ook wat betreft eten een van de beste steden van Amerika, dat is een andere reden dat ik hier graag kom.”

Carlos Sainz