Charles Leclerc had geen verklaring voor het aanzienlijke tempoverlies van zijn Ferrari op de harde band in de tweede helft van de Grand Prix van China, waarin hij als vierde eindigde, op ruim 23 seconden van racewinnaar Max Verstappen.

Charles Leclerc Ferrari F1

De commotie bij de start tussen Leclerc en zijn teamgenoot Carlos Sainz zorgde ervoor dat beide coureurs een positie terugvielen van hun respectievelijke startplaatsen P6 en P7. Maar daarna volgde er verbetering, waarbij de Monegask oprukte naar de derde plaats terwijl hij vertrouwde op een one-stop medium-to-hard-strategie.

Maar toen Leclerc in ronde 23 tijdens de neutralisatie van de virtual safety car overschakelde op het harde rubber, daalde zijn snelheid plotseling met een halve seconde, waardoor hij uiteindelijk in de klauwen van Red Bulls Sergio Pérez viel en terugviel naar P4, de positie waarop hij tot de finishvlag bleef rijden.

“We hebben niet het juiste tempo gevonden, vooral niet op de harde banden, wat een beetje vreemd is, want de kracht van deze auto sinds het begin van het jaar is dat hij erg solide is in alle omstandigheden met alle banden”, zei een verbaasde Leclerc. “De race is een beetje een uitschieter, want zodra we de harde compounds erop zetten, waren we een halve seconde trager. Dat is dus heel vreemd. We gaan het onderzoeken en proberen te begrijpen wat er mis ging in die run.”