Adrian Newey verlaat het team van Red Bull Racing, dat is inmiddels algemeen bekend. Maar waar ziet Newey zijn ‘volgende uitdaging’? Is dit op zijn eigen zeilboot of probeert de 65-jarige Brit de geschiedenisboeken te herschrijven, door bij Ferrari aan de slag te gaan? Charles Leclerc zou Newey in ieder geval hartelijk verwelkomen in Maranello.

Charles Leclerc

Newey maakte eerder deze week bekend dat hij zijn donkerblauwe polo netjes teruggeeft aan Red Bull. Hij is op zoek naar nieuwe uitdagingen en heeft het wel gezien bij de Oostenrijkse renstal. Er wordt hevig gespeculeerd over Newey’s toekomst binnen de Formule 1. Een overstap naar Ferrari lijkt in de maak. Eerder gaf Lewis Hamilton al aan graag met Newey samen te willen werken.

Ook Charles Leclerc is laaiend enthousiast over Newey. Op een vraag tijdens de FIA-persconferentie of Leclerc graag zou willen samenwerken met Newey, reageert hij gevat: “Ik zou vanzelfsprekend heel blij zijn. Adrian is iemand in de paddock waar je graag een keer meer zou willen werken. We hebben een geweldig team binnen Ferrari en in de laatste zeven tot acht maanden hebben we echt grote stappen gezet. Het zou fantastisch zijn om Adrian aan het team toe te voegen.”