Charles Leclerc reed een mooie sprintrace in Miami. De Ferrari-coureur reed naar de tweede positie en behield daarmee zijn startpositie. Aan het begin leek het er eventjes op dat Leclerc Max Verstappen poogde in te halen. Leclerc werd afgeknepen en moest de rest van de race tegen de achterkant van de RB20 aankijken. Toch is Leclerc blij met de race en is hij blij dat hij geen onnodige risico’s nam.

Charles Leclerc

“Ik had best een goede start en toen zat ik aan de binnenkant in de eerste bocht, maar ik wilde niet te veel risico nemen, aangezien we ook nog een kwalificatie hebben later op de dag”, begint Leclerc na de race in gesprek met James Hinchcliffe. “Als je crasht, kan je waarschijnlijk niet meer in actie komen in de kwalificatie. Ik probeerde het wel, maar we remden allebei heel erg laat. Max wist uiteindelijk zijn positie te behouden.”

“Ik was heel hard aan het pushen in de eerste paar rondjes, maar Red Bull had simpelweg meer tempo dan wij. Maar de bandendegradatie was vergelijkbaar en morgen hebben we een lange race, dus dat betekent dat de kwalificatie belangrijk wordt, we moeten zo ver mogelijk naar voren starten.”