De storm rond Christian Horner is wat gaan liggen. Horner vecht voor zijn plek en doet zijn taken als teambaas van Oracle Red Bull Racing naar behoren. Onder aanvoering van Max Verstappen won Red Bull de Sprintrace op het Shanghai International Circuit en pakte Max ook nog eens de pole voor de Grand Prix van China.

Max Verstappen Christian Horner

“Een fantastische kwalificatie om een uitstekende dag van het team mee af te sluiten. Het circuit ontwikkelde zich snel en beide coureurs hebben geweldig gepresteerd. Max domineerde in beide sessies en pakte in de kwalificatie de draad weer op waar hij gebleven was na zijn overwinning in de sprintrace”, zei Horner euforisch na de kwalificatie van de Grand Prix van China. Ook over Sergio Perez was de Red Bull teambaas erg tevreden. “Checo deed het ook erg goed. Hij is dit seizoen begonnen met een nieuwe mentaliteit, hij is ontspannen maar blijft zich volledig concentreren op zijn taak en dat zie je terug in zijn prestaties; precies waar hij moet zijn.”

“De overwinning in de sprintrace, het behalen van de eerste rij en het veiligstellen van onze 100e pole, vijftien jaar na onze eerste pole op dit circuit, is echt een prestatie om trots op te zijn. Zondag is natuurlijk een andere dag, maar voor nu genieten we en kunnen we terugkijken op de voortdurende sterke inspanningen van het team, zowel hier als in Milton Keynes. Werkelijk goed gedaan.”