Aan alles komt een eind. Dat is een ding dat zeker is. Wanneer weet je niet. Dit wetende werd Christian Horner ietwat filosofisch na de nachtmerrie van Red Bull van de Grand Prix van Singapore. Hij beweerde dat ze wisten dat er op een gegeven moment een einde zou komen aan hun ‘winning streak’. Red Bull was voor het eerst in het Formule 1-seizoen 2023 slechts een schaduw van hun dominante die ze tot op heden ten toon spreidde. Onder de schijnwerpers van het Marina Bay Circuit hadden konden ze hun RB19 niet in het juiste spoor krijgen. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez hadden het moeilijk vanaf het moment dat ze de baan opkwamen.

Max_Verstappen_F1_Singapore

Kansloze missie
De zaken verbeterden niet naarmate het weekend vorderde, waarbij Verstappen in Q2 werd uitgeschakeld voor verdere kwalificatie. Perez, vorig jaar nog winnaar, onderging hetzelfde lot en op de racedag behaalde de Nederlander de vijfde plaats, de Mexicaan slechts de achtste. Zelfs de safety car speelde tegen hen. In het post-racerapport van Red Bull zei Horner: “Ten eerste mijn felicitaties aan Ferrari. Carlos reed een geweldige race en wist de overwinning vast te houden. Het was zeker een spannende race, maar wij hadden veel pech. De safety car had niet op een slechter moment kunnen komen en daardoor hadden we geen enkele kans meer om in de strijd terug te komen. Het was jammer, maar er zijn ook veel positieve punten.”

Een ongelofelijke prestatie
“Het tempo van Max aan het einde en de terugkeer van Checo zorgden ook voor een zeer sterke prestatie”, vervolgde Horner. “We wisten dat de run op een gegeven moment zou eindigen en we kijken terug op het goede werk dat het team heeft gedaan. Vijftien overwinningen op rij is een ongelooflijke prestatie. Tien overwinningen voor Max zijn net zo opmerkelijk. We hebben veel momentum op weg naar Japan en kijken ernaar uit om weer op pad te gaan”, aldus de Red Bull-teambaas, geciteerd door GrandPrix247.

Eerlijkheidshalve moet gemeld worden dat Red Bull altijd heeft beweerd dat Singapore geen goed weekend voor hen zou zijn. Maar hun totale dominantie in 2023 deed velen denken dat ze alleen maar bluften. Het tegendeel was waar. Nu snel naar Japan, kan Max Verstappen een stap zetten richting het F1-wereldkampioen?

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!