Met Max Verstappen op pole-positie en Sergio Perez op de derde startplek voor de Sprintrace deed Red Bull Racing toch weer goede zaken. Zelfs Verstappen had de pole niet verwacht. Oracle Red Bull Racing teambaas Christian Horner was in zijn nopjes met het resultaat in Miami.

#MiamiGP, #f1Miami #MaxVerstappen

“Het was uiteindelijk een heel goede kwalificatie voor ons en het leek er in Q2, op de medium band, even op dat we potentieel niet de sterkste auto waren”, zei Christian Horner, die zijn rijder Max Verstappen toch bovenaan de tabellen zag staan. “De wind speelde zeker een rol, maar ik denk dat beide coureurs het erg goed hebben gedaan en dat we als eerste en derde zijn geëindigd, was meer dan we hadden verwacht. Je kon de verbazing in Max’ stem horen tijdens de vertragingsronde omdat hij niet het gevoel had dat zijn ronde goed genoeg was geweest om de pole te pakken, het was gewoon duidelijk dat iedereen worstelde met de omstandigheden.”

“Uiteindelijk kwam het allemaal goed en het is geweldig om voorin te starten, als eerste en als derde voor de race, maar er is nog veel te doen.”