Max Verstappen is opnieuw bezig aan een oppermachtig seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Nederlander won vier van de eerste vijf Grands Prix en deed dit vaak met buitengewone overmacht. Verstappens teambaas Christian Horner is trots op zijn coureur en geniet er ieder weekend goed van. De successen zijn namelijk niet voor eeuwig en zijn dus eindig.

Christian Horner Max Verstappen

Horner maakt zijn tweede dominante periode mee in de Formule 1, nadat hij tussen 2010 en 2013 vier wereldkampioenschappen won met Sebastian Vettel achter het stuur. Na het winnen van de Amerikaanse Grand Prix in 2013 scandeerde hij al dat ‘deze momenten niet voor altijd zouden zijn’.

Horner onthoudt deze wijze woorden van de Duitser tot op de dag van vandaag en benoemt na de Chinese Grand Prix dat hij onwijs trots is op Verstappen: “Hij blijft gewoon rijden als een metronoom. Hij gaat gewoon door met de snelheid die hij vorig jaar al heeft laten zien. Sinds de laatste Grand Prix van China in 2019 heeft hij de helft van alle races gewonnen. Hij heeft 21 van de laatste 23 races gewonnen. Hij verkeert in een fantastische vorm. Hij is één met de auto, één met het team. Hij geniet van het racen”, vertelt de Brit in gesprek met Motorsport.
“Je moet het succes waarderen. Max is een uitzonderlijk talent. Het is een gouden tijd voor hem, maar zoals bij alle coureurs duurt dat niet eeuwig. Het gaat om het genieten van het moment, in het moment leven. Er zijn geen garanties dat we hem de komende vijf jaar elke keer een auto als deze kunnen geven. Je moet dus doen wat je kunt, zolang het nog kan.”