Max Verstappen kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Imola als een venijnig duvelde uit een doosje. Na drie tegenvallende vrije trainingen slaagde de Nederlandse Red Bull-coureur er toch weer in om de pole position te veroveren. Teambaas Christian Horner is buitengewoon trots op Verstappen, die het pole position record van acht opeenvolgende poles, evenaart met Ayrton Senna.

Christian Horner Max Verstappen

“Het was een uitstekende kwalificatie”, begint Horner zijn relaas voor de camera van Viaplay. “We worstelden op vrijdag, maar het team heeft vannacht geweldig werk verricht. Sebastien Buemi werkte tot in de vroege uurtjes in de simulator, waarna we de auto hebben verbeterd. We zagen dat al in de derde vrije training en de engineers hebben dat weer voor elkaar gekregen voor de kwalificatie. Max moest natuurlijk nog wel leveren.”

Na ruim honderd pole positions die Red Bull al scoorde, was Horner echt onder de indruk van deze pole: “Wauw! Hij kreeg het voor elkaar en je kon horen wat het voor hem betekende. Hij toont niet vaak veel emoties nadat hij poleposition pakt, maar deze zal veel betekenen.”

Ondanks de sterke vorm in de kwalificatie durft Horner de punten voor de Grand Prix nog niet te verdelen: “McLaren en Ferrari zijn erg snel, dus ik verwacht dat ze ons uit gaan dagen. We kunnen niets als vanzelfsprekend beschouwen en het wordt een zware race. Gelukkig starten we vanaf de beste positie.”