magny-cours
WorldSBK Magnny Cours 2023 | foto© worldsbk.com

Het Circuit de Nevers Magny-Cours zal tot en met het seizoen 2027 deel uit blijven maken van de FIM Superbike World Championship kalender. Het Franse circuit en de Dorna WorldSBK Organisatie hebben hun na dit seizoen aflopende contract met nog eens drie jaar verlengd.

De hernieuwde overeenkomst betekent een nieuw driejarig contract voor de seizoenen 2025, 2026 en 2027 en benadrukt de wederzijdse betrokkenheid bij de voortdurende groei en het succes van het FIM Superbike World Championship. De aankondiging volgt op het succes van de 2023-editie van het evenement, waar de bezoekersaantallen omhoog schoten, de pre-pandemische niveaus overtroffen en een solide basis legden voor de toekomstige groei van het evenement.

Gregorio Lavilla, uitvoerend directeur van WorldSBK: “We zijn verheugd om onze samenwerking met het Circuit de Nevers Magny-Cours voort te zetten. Het circuit heeft altijd voor geweldige racemomenten gezorgd en heeft de passie en toewijding van de Franse fans laten zien. Deze uitbreiding weerspiegelt onze gezamenlijke toewijding aan het bieden van de best mogelijke ervaring voor zowel rijders als toeschouwers. We kijken uit naar de komende jaren van competitie op deze faciliteit van wereldklasse.”

De uitgebreide samenwerking markeert een nieuwe mijlpaal voor zowel het WorldSBK als ook Circuit de Nevers Magny-Cours, de samenwerking tussen deze twee entiteiten zorgt er namelijk voor dat de Franse fans ook de komende drie jaar verzekerd zijn van een ronde van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.