Daniel Ricciardo kende een zaterdag in Miami met twee uitersten. Hij begon de sprintrace vanaf een knappe vierde positie en eindigde de negentien ronde durende race op dezelfde positie. Enkele uren later kwam hij niet door Q1 heen en start de Grand Prix in Miami vanavond op de twintigste en laatste positie.

Daniel Ricciardo

“Het was een hele zware sprintrace, maar ik voelde me geweldig, vechten vooraan voelt gewoon zoveel leuker”, vertelt Ricciardo in een persbericht van Racing Bulls. “Ik zag bijna de hele race een Ferrari in de spiegel en dacht: oké, uitdaging geaccepteerd, laten we doen wat we kunnen! Elke ronde kon ik Carlos (Sainz, red) van zich afhouden, dus toen ik het einde van de race zag naderen, dacht ik echt dat we deze positie misschien konden behouden. Het was een sprintrace in alle vormen van het woord en zonder enige bandenbesparing.”

Zo goed als dat het in de sprintkwalificatie- en race ging, zo slecht ging het in de kwalificatie voor de Grand Prix: “Dit is de sport, het is zeer onvoorspelbaar en soms kunnen dingen zo snel veranderen, dus we hebben in ieder geval erg genoten van de ochtend met het team. De middag van vandaag was frustrerend en uiteraard ben ik er niet blij mee, omdat er een groot contrast is met wat we in de sprint hebben bereikt. Zondag wordt een lange race, uiteraard helpt het niet om als laatste te starten, maar we zullen veel ronden moeten rijden om door het veld te komen. Ik zal er keihard voor knokken.”