Terwijl de geruchten blijven klinken dat zijn dagen bij RB geteld zijn, zegt Daniel Ricciardo dat hij niets hoeft te ‘bewijzen’ omdat zijn staat van dienst voor zichzelf spreekt.

Daniel Ricciardo RB F1

Ricciardo is achtvoudig Grand Prix-winnaar, waarvan zeven overwinningen in de kleuren van Red Bull. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen staat dit seizoen weer op de grid bij het juniorteam van Red Bull, RB, maar het is zeker niet de start van zijn eerste volledige seizoen sinds zijn tijd bij McLaren die hij had gewild.

In de eerste vier Grand Prix-weekenden werd Ricciardo voorbijgestreefd door Yuki Tsunoda, maar in China reed hij binnen de top tien toen Lance Stroll hem van achteren aanreed toen de coureurs zich opmaakten voor een safety car-herstart.

De schade was zo groot dat Ricciardo niet verder kon en hij in zijn VCARB01 uitviel. Daardoor staat hij nog steeds op de lijst van coureurs zonder punten dit seizoen. Hij maakt zich echter geen zorgen.

“Die heb ik niet”, zei hij volgens Speedcafe toen hem werd gevraagd of hij garanties had gezocht bij Red Bull in het licht van de aanhoudende geruchten. “Ik ben elke dag bij het team. Ik zou het wel te horen krijgen. Ik weet dat we niet zijn waar we willen zijn, maar wat we naar elkaar terug blijven koppelen, is dat we op de goede weg zijn, dat we weten wat we doen.”

“Ik heb geen geweldige start van het seizoen gehad, maar ik ben ook geen groentje die zich wil vestigen in de sport en iets wil bewijzen. Ik heb een staat van dienst. Het team weet dat ik het kan, dus het is gewoon een kwestie van proberen alles op te ruimen en ervoor te zorgen dat we onze doelen kunnen halen. Er is geen extra druk.”

Daniel Ricciardo in Amsterdam
Daniel Ricciardo was in 2023 in Amsterdam voor een spectaculaire lancering van de veiling ‘A Decade of Daniel’. Tientallen items uit de carrière van de Australische Formule 1-coureur worden geveild door veilingplatform Catawiki. Topstuk van de veiling was de STR7 Formule 1-auto waar Ricciardo in 2012 voor Toro Rosso in reed, maar er zijn ook 70 bijzonder objecten uit de archieven van Toro Rosso/AlphaTauri. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel van Red Bull ‘Wings For Live’.