Helmut Marko en Christian Horner hielden er op 1 mei verschillende meningen op na als het ging om de bekendmaking van het afscheid van Adrian Newey. Horner maakte als teambaas een bijzonder rustige indruk. Voor de teamleider was het afscheid iets dat al een tijdje gepland stond: “We wisten al een tijdje dat het zou gebeuren en hebben ons daarop afgestemd.” Aan de andere kant reageerde Helmut Marko met een tegengestelde reactie met die van Horner. “Het verbaast mij dat het zo snel is gebeurd. Het is duidelijk een groot verlies, want hij is een geweldige persoonlijkheid en de meest succesvolle ontwerper.”

Helmut_Marko_mobile_phone_Newey_Horner

De grootste verrassing betreft het ontbreken van een verplichte periode niet elders werkzaam te zijn, waardoor Newey vrijwel onmiddellijk voor een rivaliserend team kan werken. Marko lichtte daarop toe: “Met alle verdiensten die hij voor ons heeft gehad, moeten we eerlijk zijn. Het was ieders wens om voor beide partijen een eerlijke oplossing te vinden.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!