nicky-hayden
Nicky Hayden samen met zijn vader Earl na het behalen van de 2006 MotoGP titel in Valencia | foto© Repsol media

Woensdag 29 december ontvingen we op de Racesport.nl redactie het trieste nieuws dat Earl Hayden, de vader van de bekende racende broers Tommy Lee en Roger Lee en Nicky Hayden, eerder op de dag op 74-jarige leeftijd is overleden.

Vier en half jaar na het overlijden van 2006 MotoGP wereldkampioen Nicky Hayden – de bekende MotoGP coureur overleed aan de gevolgen van de verwondingen welke hij een aantal dagen daarvoor opliep bij een fietsongeluk in Italië, heeft de familie Hayden afscheid moeten nemen van hun man, vader en opa.

Earl Hayden was zelf ook een begaafd motorsporter, hij verdiende zijn sporen als dirttrack coureur en hij was het die het startnummer #69 het onderscheidende kenmerk binnen de familie maakte.

Nicky, zijn oudere broer Tommy en zijn jongere broer Roger Lee veroverden ook de harten van racefans op de dirttrack circuits in Amerika, voordat ze hun debuut maakten op de Amerikaanse wegrace circuits en vervolgens internationaal furore maakten. Vader Earl maar ook moeder Rose, die sinds 1976 met Earl getrouwd was, deden altijd hun best om de zonen bij te staan ​​in hun wegrace carrière. Naast deze inzet runde Hayden senior in het Amerikaanse Owensboro een succesvol autobedrijf.

Hayden was al enige ongeneselijk ziek, hij leed aan slokdarmkanker. Onlangs kwam daar een longontsteking bij waardoor hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Zijn gezondheidstoestand nam de laatste dagen af maar ondanks dit had de ‘bekende’ vader nog één wens, en dat was om niet te sterven voor de kerstdagen.

Papa Hayden zijn laatste wens ging in vervulling, hij bracht de feestdagen thuis door met zijn familie en geliefden. Drie dagen na de kerstdagen, op woensdagochtend 29 december, verloor Earl Hayden echter de strijd tegen de zo gevreesde ziekte en overleed hij thuis in Owensboro in het bijzijn van zijn geliefden op de leeftijd van 74 jaar.

Namens het gehele Racesport.nl redactieteam wensen wij de familie Hayden en alle naasten veel sterkte in deze moeilijke tijden.

R.I.P Earl Hayden.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter