Esteban Ocon was na afloop best blij met zijn opportunistische pass op ‘ongeduldige’ Alonso. Ocon reed 36 ronden achter Fernando Alonso, voordat hij de Aston Martin-coureur voor de achtste plaats aanviel terwijl het tweetal achter de vertragende Sergio Perez reed. De Alpine-coureur won nog twee plaatsen toen het Red Bull-duo de pitstop maakte, maar hij moest opgeven met nog een derde van de race te gaan. Niettemin was Ocon blij dat hij op koers lag voor een goed resultaat en vooral tevreden met zijn inhaalactie op voormalig teamgenoot Alonso. “Het voelt net zo goed als het behalen van de zesde plaats”, zei Ocon over de inhaalmanoeuvre.

Esteban_Ocon_geconcentreerd

“Het was best leuk”, werd hij geciteerd door RaceFans. “Al vroeg in de race zag ik dat ik hem redelijk comfortabel kon volgen, veel meer dan de andere races waarin we vrij dicht op elkaar zaten. Zijn achterkant was vrij los, de mijne was behoorlijk stabiel, en ik wist dat op een gegeven moment mijn tijd zou komen, omdat er veel werd gevochten. Max [Verstappen, red.] ging er vandoor, Sergio reed vrij langzaam en ik zag hem (Alonso, red.) ongeduldig worden. Op een gegeven moment probeerde hij duidelijk ervoor te gaan, en dat zette de deur voor mij open om ook langszij te gaan en toen ook Checo te passeren.”

Esteban_Ocon_F1_Alpine_GP_Singapore_2023

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!