Ferrari F1-teambaas Frederic Vasseur benadrukte dat zijn team na de overwinning in Singapore kalm moet blijven en stap voor stap moet blijven werken aan verbetering. Ferrari had in 2023 moeite met hun auto, maar in Monza pakte Carlos Sainz de pole en eindigde als derde. Hoewel Ferrari dat allemaal goed deed, zorgden ze ervoor dat ze met hun lage downforce-pakket ze goed presteerden tijdens hun thuisrace. Maar velen hadden niet verwacht dat ze dat ook zouden doen op een circuit met veel downforce, zoals Marina Bay. Maar dat was dus wel zo, en daarmee braken ze de wurggreep van Red Bull en Max Verstappen op het Formule 1-seizoen van 2023. Ze ontzegden met hun prestatie de Nederlander een elfde overwinning op rij, terwijl Sainz ook de pole pakte in Singapore en een tactisch meesterlijke race reed, die hij bezegelde met een overwinning.

Ferrari @ GP Singapore 2023 foto 1 Vasseur champagnedouche Sainz

In een toespraak tot de media na de race van afgelopen zondag werd Vasseur gevraagd naar de vooruitzichten van Ferrari voor de laatste zeven races van het seizoen. Hij zei in een bericht van GrandPrix247: “We moeten kalm blijven. Toen we de indruk hadden dat alles slecht ging en dat we alles moesten veranderen, zijn we uiteindelijk nu niet na twee weekenden wereldkampioen. We moeten gewoon heel kalm blijven. We moeten dezelfde aanpak behouden en proberen stap voor stap te ontwikkelen. Er is niets magisch in deze business en voor vier, vijf tienden ga je nooit de mogelijkheid vinden. Als je een stap wilt zetten, moet je heel veel kleine stapjes zetten en dat is wat ik denk te waarderen in de reactie van het team na de achter ons liggende, zware weekenden. Zij behielden het vertrouwen. Ik denk dat de omslag waarschijnlijk al in Zandvoort is geweest, toen we waarschijnlijk iets ontdekten over de set-up en we het tempo op Monza hebben uitgebouwd. Een deel hiervan zagen we al in Zandvoort en waarschijnlijk een groot deel van dit tempo, zagen we dit weekend”, onthulde de Franse Ferrari-teambaas.

Ferrari @ GP Singapore 2023 foto 2

Ferrari @ GP Singapore 2023 foto 3

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!