Frederic Vasseur werd door Ferrari aangetrokken om de oude glorie een vervolg te geven. Om weer wereldkampioen te worden! Er werd gerefereerd aan de tijd met Jean Todt, die met Michael Schumacher en Ross Brawn Ferrari tot ongekende hoogten deed stijgen. Die vergelijking gaat natuurlijk mank want iedere periode heeft zijn eigen kenmerken. Maar niemand kan ontkennen dat het Ferrari van Fred Vasseur zijn juiste vorm begint te krijgen. Ja, noem het maar een topvorm! De komst van Lewis Hamilton naar Maranello is slechts één van de stukken die door de Fransman op hun plaats zijn gezet. Vasseur maakte één ding duidelijk: het merk met het steigerende paard heeft weer aantrekkingskracht!

Frederic_Vasseur_scuderia-ferrari-saudi-arabian-gp-2023

Grote namen?
Sir Lewis arriveert in 2025 in Emilia Romagna en is wellicht niet de enige prominente naam. De Engelsman heeft grote kans om via Abetone Inferiore vergezeld te worden door zijn landgenoot Adrian Newey, die officieel zijn vertrek heeft aangekondigd bij aartsrivaal Red Bull. In de Franse krant ‘L’Équipe’ vertelde Vasseur over zijn relatie met zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton. “Ik was om vertrouwelijkheidsredenen gestopt met praten over technische kwesties met hem, maar in twintig jaar zijn we elkaar nooit uit het oog verloren”, aldus Vasseur.

Tot het uiterste
Wat Lewis Hamilton specifiek kan betekenen voor Ferrari is voor de teambaas duidelijk: “Hij zal ons tot het uiterste pushen qua normen en voorbereiding… Ik voel dat hij een groot verlangen heeft om te winnen. Lewis is een geweldige motivator en drijft iedereen tot het uiterste. Het gaat er niet alleen om dat je 1’18”8 of 1’18”9 kunt rijden als je in de auto stapt”, legde Vasseur uit aan ‘L’Équipe, “Het gaat er ook om dat je weet dat er 1.500 mensen voor je aan het werk zijn. Omdat hij er is, omdat hij aandringt, omdat hij de ongemakkelijke vraag stelt en niet tevreden is met het eerste antwoord… Dit is wat de systemen doet werken. En voor ons geldt dat nog meer.” Vasseur dus zijn. duidelijk iedereen aan het voorbereiden op een kritische Lewis Hamilton.

Garanties van Ferrari?
Op het gebied van de garanties bleef Fred Vasseur, zoals verwacht, nogal “op de vlakte”. Er zijn mensen die geloven dat Ferrari de zevenvoudig Engelse wereldkampioen een sterk team heeft beloofd, waaronder de komst van Adrian Newey naar Maranello tot de “garanties” zou behoren. Maar dit is voorlopig vooral speculatie en hoop. “We hebben lang over het project gesproken. Maar hij kan geen garanties krijgen, omdat niemand weet of de Mercedes-motor beter zal zijn dan de Audi. De beste garantie voor een coureur is te denken dat het legitiem is dat Ferrari er alles aan doet om te winnen. Gezien de passie en het feit dat we al te veel jaren niet meer hebben gewonnen, zullen we, als we ons moeten inspannen, dat doen!’, besloot Fred Vasseur. Voorlopig stuwt hij het team omhoog. Nu nog even Grands Prix winnen…

Lewis Hamilton

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!