Na de bekendmaking door Adrian Newey dat hij Red Bull gaat verlaten, zwellen ook de geruchten aan over Max Verstappen. Sterker nog, de geruchten van de afgelopen dagen spraken over een meeting die na de GP van Miami zou plaatsvinden tussen het topmanagement van het Brackley-team, waaronder Toto Wolff, en de familie Verstappen. Het doel van de bijeenkomst is de drievoudig Nederlandse F1-wereldkampioen af te pakken van de regerend wereldkampioen voor 2025 en daarna. Toto Wolff heeft zijn interesse in Max Verstappen nooit ontkend en heeft herhaaldelijk verklaard dat ook hij ‘de zoon van Jos’ tot de belangrijkste kandidaten voor het team in de periode na Hamilton beschouwt, die in plaats daarvan Mercedes aan het eind van het jaar zal verlaten om zich bij Ferrari te voegen.

Toto Wolff F1 MercedesToto Wolff over Miami-meeting: “Nee, dat is slechts een van de geruchten. Mensen verzinnen vergaderingen, ze verzinnen wat er met de coureurs gebeurt.”

Veel is verzonnen
Wolff ontkende echter de vermeende aanstaande bijeenkomst in Miami: “Nee, dat is een van de geruchten. Mensen verzinnen vergaderingen, ze verzinnen wat er met de coureurs gebeurt, maar deze dingen zouden achter gesloten deuren moeten gebeuren en alles wat erover naar buiten werd gebracht klopte niet helemaal.”

Eén stap verwijderd van
Dit zijn de woorden van de Mercedes-teambaas over de op handen zijnde bijeenkomst. Wolff gaf vervolgens ook commentaar op de voortdurend rondzingende geruchten dat Adrian Newey nu één stap verwijderd is van een job bij Ferrari: “Adrian is een iconische F1-ingenieur, met een geweldige CV. Nogmaals, er zijn veel mensen die praten over wat hij zou kunnen doen.”

Sensationele wendingen?
Dit zijn cruciale dagen in de Formule 1 als het gaat om de mutaties op de coureursmarkt en die voor de technici. Mochten Max Verstappen aan het eind van het jaar Red Bull verlaten, dan is het duidelijk dat het team van Milton Keynes flinke schade zou oplopen, ondanks dat Horner veel vertrouwen stelde in de Wachè-Balbo tandem. Het vertrek van Adrian Newey heeft bepaald geen goed gedaan aan de toekomst van Red Bull onder leiding van Christian Horner. Of de geruchtenmachine gelijk krijgt valt te bezien. Er zijn uiteindelijk meerdere scenario’s denkbaar die op korte termijn tot sensationele wendingen zouden kunnen leiden. Bij Red Bull, noch bij Ferrari, Mercedes en ook bij Aston Martin lopen ze tenslotte niet te slapen…

Max Verstappen @ GP China 2024 met Verstappen-livery op helm

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!