De geruchtenmolen in de Formule 1 draait weer eens op volle toeren. Al weken gaan er geruchten rond over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar het team van Mercedes. Deze geruchten zijn sinds het aangekondigde vertrek van Adrian Newey alleen maar toegenomen. George Russell wordt gevraagd naar mogelijk toekomstig teamgenoot Max Verstappen. Waar menig coureur van angst zou beven, blijft Russell cool, calm and collected.

Max Verstappen George Russell

Russell is geen nieuweling als het gaat over het opnemen tegen grote coureurs. Zo maakte hij in 2019 niet alleen zijn debuut naast topcoureur Robert Kubica, maar stapte hij in 2022 naar Mercedes over. Hier moest hij zich bewijzen naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton: “Dat was voor iedereen een enorme opgave, om in een team te stappen waar hij al zo lang zit. En je moet het tegen de besten opnemen in dezelfde machine en laten zien wat je in huis hebt. Ik heb de afgelopen jaren het ervaren hoe het is om Lewis naast mij te hebben. Hij is een geweldige teamgenoot is geweest, zo’n geweldige coureur. We pushen elkaar, elke week”, vertelt hij tijdens de FIA-persconferentie.

Nu Hamilton vertrekt naar Ferrari is er nog een plekje over naast Russell. De Brit zou de Nederlander met open armen welkom heten in zijn team: “Ik zou Max graag verwelkomen. Ik wil tegen de besten rijden. Iedereen wil bewijzen wat ze in huis hebben. Dus ja, laat het maar gebeuren.”