René Lammers maakt zich op voor een vol seizoen in de Spaanse Formule 4. Na de winterkampioenschappen heeft de 15-jarige coureur uit Zandvoort zich voorbereid met testdagen in Portimão, Paul Ricard en Jarama. Op het laatstgenoemde circuit vindt op 11 en 12 mei de eerste ronde van het kampioenschap plaats.

René Lammers

Vader en voormalig F1-coureur Jan Lammers legt de kracht van het Spaanse kampioenschap uit. “Vijf jaar geleden waren het nog iets meer dan 15 deelnemers die voor het hele seizoen aan de start kwamen, maar voor 2024 staan er 36 jonge ‘racepaarden’ te trappelen om elkaar op het asfalt geen centimeter te gunnen. Qua competitie staat het momenteel op vergelijkbare hoogte met het Italiaanse F4 Kampioenschap.”

“Het is het ‘gezonde conflict’ van de competitie wat René uiteindelijk in de thermiek van het succes moet brengen. Verwarring, vallen, opstaan, doorstaan, frustratie, balanceren tussen het rotsvaste zelfvertrouwen en dat sprankeltje twijfel over of je het wel goed of goed genoeg doet.”

René Lammers

René rijdt sinds dit jaar voor het team van MP Motorsport. Jan: “Zowel René als wij van de begeleiding hebben het volste vertrouwen in het vakmanschap van ons mooie Nederlands Team MP Motorsport. Wij snappen waar de successen die ze al behaald hebben vandaan komen. De no-nonsense nuchtere Nederlandse en vakkundige aanpak is een stabiele omgeving waar wij René als ouders maar al te graag aan blootstellen! Het is natuurlijk early days en iedereen staat altijd lachend op de trouwfoto maar na 50+ jaren ervaring autosport kijk ik met vertrouwen uit naar de toekomst!”

René Lammers

Tussen de test- en schooldagen door heeft René ook de start gemaakt met een professioneel fitnessprogramma. “Met Pro-F, op het Performance Lab in Enschede, werd een zogenaamde nulmeting gedaan om van daaruit een gericht trainingsschema samen te stellen. De professionele, fysiotherapeutische en sportmedische begeleiding zal worden verzorgd door Arthur Bennink en Wouter Welling. Deze samenwerking is tot stand gekomen in overleg met de KNAF en MP Motorsport en hoort naar onze mening bij de succesformule van talentontwikkeling.”

Voor nu kan de blik op de eerste ronde in Jarama op 11 en 12 mei. “Tijdens de laatste testdagen in Jarama zat het tempo er goed in. Hopelijk kan René deze snelheid in mooie resultaten omzetten.”