sokol-international-racetrack
Sokol International Racetrack | © motogp.com

De Grand Prix van Kazachstan zal in juni niet worden verreden. Het land is geraakt door overstromingen waardoor men het niet verantwoordelijk acht een Grand Prix te organiseren.

Een niet-verrassend bericht dat misschien toch enigszins verrassend is: de Grand Prix van Kazachstan gaat (voorlopig) niet door. De eerste Grand Prix op het Sokol International Circuit stond gepland in het weekend van 14 t/m 16 juni maar is tot nader order uitgesteld. De FIM, IRTA en Dorna Sports melden dat ernstige overstromingen in april hieraan ten grondslag liggen.

Een bijzonder besluit aangezien de teams maar ook de media afgelopen weekend in Jerez nogmaals groen licht kregen en werd gemeld dat vluchten en hotels geboekt konden worden, vandaar dat dit misschien niet-verrassende bericht toch nog als een verrassing komt.

In het officiële statement staat dat de Grand Prix later in 2024 nog plaats zal vinden maar dat is zeer onwaarschijnlijk zo niet uitgesloten. Na de Grand Prix van Duitsland in het weekend van 5 t/m 7 juli is er een verplichte vier weken durende zomerstop, en na hervatting van het seizoen in de eerste week van augustus in Silverstone zullen er maar liefst elf Grands Prix in zestien weekenden verreden worden. Om daar nog een extra Grand Prix tussen te krijgen is zo goed als onmogelijk.

Lees hieronder het officiële statement:


Grand Prix van Kazachstan uitgesteld tot later in 2024

De FIM, IRTA en Dorna Sports kondigen aan dat de Grand Prix van Kazachstan is uitgesteld tot later in 2024.

Ongekende weersomstandigheden hebben geleid tot overstromingen in heel Centraal-Azië, waardoor in Kazachstan een nationale noodsituatie is ontstaan en een groot deel van de bevolking ontheemd is geraakt. Het zou niet verantwoord zijn als de MotoGP™ een extra belasting zou vormen voor de autoriteiten of diensten die zich inzetten om de tienduizenden getroffen mensen in het hele land te helpen.

Sokol International Racetrack zal daarom geen MotoGP™ organiseren op de eerder aangekondigde data en verdere updates zullen worden gepubliceerd zodra deze zijn bevestigd.

Als hoogste prioriteit betuigt de MotoGP™ haar medeleven en steun aan de bevolking van Kazachstan en aan iedereen die getroffen is door de overstromingen in Centraal-Azië. We hopen dat de getroffen natie, regio en gemeenschappen zo snel mogelijk kunnen herstellen.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.