Helmut Marko heeft benadrukt dat de belangrijkste eis van Max Verstappen de ‘beste auto’ is tijdens hardnekkige geruchten dat hij Red Bull in 2025 zou kunnen verruilen voor Mercedes.

Max Verstappen F1

Hoewel het contract van Verstappen nog loopt tot het einde van 2028, werd de 26-jarige coureur de afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Mercedes om Lewis Hamilton te vervangen.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is open geweest over zijn jacht op Verstappen voor 2025 en gaf vorige maand toe dat hij hem ‘graag’ zou willen contracteren.

Hij gaf echter toe dat het aanpakken van de problemen van Mercedes met de W15 de prioriteit van het team is, waarbij Verstappen waarschijnlijk zal worden beïnvloed door de resultaten.

Wolff zei: “Ik zou hem graag willen hebben, maar eerst moeten we onze auto op orde krijgen. Eerst zijn we het George Russell en Lewis verschuldigd om de auto te verbeteren en ze materiaal te geven dat goed is, voordat we gaan dromen over volgend jaar.”

“Een coureur zal altijd proberen om in de snelst mogelijke auto te rijden. Dat geeft je de beste kansen om races en kampioenschappen te winnen en dat is waar Max zich op dit moment bevindt. Fundamenteel is een coureur gekalibreerd om in de beste auto te zitten.”

“Laten we het zo zeggen: dit is een beslissing die Max moet nemen, maar er is geen team op de grid dat geen handstand zou doen om hem in de auto te hebben.”