Het Aston Martin F1-team likt de wonden na de Grand Prix van China. Aston Martin begon voorspoedig met Fernando Alonso die buitenom Sergio Perez inpakte. Maar gedurende de race viel de Spanjaard steeds verder terug. Lance Stroll daarentegen werkte zich goed op richting de top tien tot het moment dat hij zijn AMR24 als taartschep gebruikte bij Daniel Ricciardo.

Fernando Alonso

“Zeven zuurverdiende punten na een bewogen Grand Prix-weekend in China. Fernando’s race met drie stops werd enigszins bemoeilijkt door de verlengde Safety Car-periodes, waardoor de Soft-banden niet optimaal konden worden benut. Fernando’s herstel in de laatste ronden, waarbij hij gebruik maakte van de nieuwe Medium-banden, zorgde voor veel vermaak en bracht hem terug naar P7. We pakten ook een punt voor de snelste ronde.”

“Het was een goede schadebeperking. Lance’s sterke race werd tenietgedaan door het incident onder de Safety Car: we moeten volledig analyseren wat er gebeurde, maar het was een kettingreactie veroorzaakt door voorliggers. Hij reed goed in de punten, had de beste bandenstrategie en was klaar om goede punten te scoren. We zullen ons nu concentreren op een nieuw Sprint-weekend in Miami.”