Honda is van plan om Yuki Tsunoda te blijven steunen zodra ze hun motorleveranties van de Red Bull-teams overdragen aan Aston Martin. Honda splitst zich na 2025 af van Red Bull en het RB-team, maar wil Yuki Tsunoda ‘nauwlettend in de gaten blijven houden’ als de motorleverancier overstapt op Aston Martin.

Yuki Tsunoda Red Bull Racing F1

Tsunoda blijft onder contract bij het junior Red Bull-team en zijn deal loopt af na dit seizoen. De jonge Japanse coureur werd in verband gebracht met een stoeltje bij Aston Martin voor volgend seizoen, in aanloop naar de overstap van het team naar Honda-motoren, maar die deur lijkt nu dicht te zijn na de hercontractering van Fernando Alonso.

Tsunoda zou dit seizoen het geluk hebben gehad om het tweede stoeltje bij RB te bemachtigen, terwijl Liam Lawson een bedreiging vormde voor de cockpit naast de terugkerende Daniel Ricciardo – Tsunoda zou de tussenkomst van Honda nodig hebben gehad om zijn stoeltje te behouden.

Omdat Tsunoda tijdens de eerste paar races van dit seizoen de overhand had op de hevig teleurstellende Daniel Ricciardo, heeft Honda CEO Koji Watanabe goede hoop dat Tsunoda – een product van het Honda Formula Dream Project – in 2025 een stoeltje bij Red Bull kan bemachtigen.

“Het is een heel mooi verhaal dat Tsunoda eerst een actieve rol speelt bij RB en daarna promotie maakt naar Red Bull”, vertelt Watanabe aan Motorsport. “Ook al is het pas na ons vertrek, we willen graag in de gaten houden dat hij doorgroeit naar de topteams.”

“Tsunoda is afgestudeerd aan de Honda Racing School en het is onze droom dat HRC-studenten topcoureurs kunnen worden. Het is dus echt belangrijk dat Yuki een topcoureur in de Formule 1 wordt.”