Andretti kreeg eerder dit jaar een flinke klap toen het Amerikaanse team van de FOM geen groen licht kreeg om per 2026 op de Formule 1-grid te komen. Toch werkt Mario Andretti achter de schermen hard door. De wereldkampioen van 1978 vertelt dat hij in Miami een belangrijke meeting heeft gepland.

Mario Andretti

Vorig jaar kreeg Andretti van de FIA nog groen licht, maar de FOM stak een stokje voor de toetreding van de Amerikaanse fabrikant in de Formule 1. Andretti is niet van plan om bij de pakken neer te zitten en wil in 2028 alsnog toetreden tot de Formule 1.

In gesprek met persbureau AP laat Mario Andretti weten dat er een belangrijke afspraak staat gepland in Miami met de kopstukken van de Formule 1: “We hebben nog maar één meeting met ze gehad, dat is een probleem. We hebben niet vaak genoeg met elkaar gesproken. Ik denk dat we daarom echt onze volgende meeting nodig hebben. Laten we eens met elkaar gaan zitten. Er waren een aantal gemiste kansen, maar laten we vooruit kijken, en niet terug. Ik blijf hoopvol, want we zijn nooit gestopt met werken.”