© motogp.com

De promotor van de Grand Prix van India op het Buddh International Circuit heeft een officiële verklaring naar buiten gebracht aangaande de problemen die er zijn met het verstrekken van de benodigde visa. Vooralsnog zijn nog niet alle coureurs, teamleden en overig personeel afgereisd naar India.

Dat de allereerste Grand Prix van India niet vlekkeloos zou verlopen was vooraf al wel duidelijk maar het lijkt inmiddels een flinke soap te worden, waarbij doorgang van het evenement nog verre van zeker is. Terwijl het circuit nog niet officieel gekeurd is door de FIM – naar verluidt heeft MotoGP Safety Officer Loris Capirossi al wel zijn mondelijke goedkeuring gegeven – is het voor de meesten nog een hele uitdaging om überhaupt in India te komen.

Lees: Grand Prix of India: Visum chaos, veel coureurs en teamleden missen vluchten

Nog steeds hebben velen hun verplichte visum niet ontvangen en kunnen ze daardoor niet in een vliegtuig stappen dat naar India vertrekt. Daarnaast zijn er steeds minder vluchten beschikbaar voor degenen die nu nog die kant op moeten en worden de prijzen van die vluchten steeds hoger.

Doordat Dorna – de organisator van het MotoGP kampioenschap – heeft aangegeven dat de visumaanvraag via een door hen aangewezen derde partij moest verlopen is de frustratie groot. Immers, juist die derde partij heeft steken laten vallen en de visumaanvragen niet op tijd behandeld.

Het zal nog een flinke uitdaging worden om al het personeel (naar schatting zo’n 1500 mensen) überhaupt op het Buddh International Circuit te krijgen, laat staan op tijd. Hoe het weekend vervolgens zal verlopen is ook nog maar de vraag, zo is een eerste stap het afgelasten van de actie op vrijdag zodat er tijd wordt gemaakt om alles klaar te krijgen voor een tweedaags Grand Prix weekend.

Mocht dat zo verlopen dan is de grote vraag nog steeds de veiligheid van het circuit. De MotoGP coureurs kwamen op donderdagavond in Barcelona bij elkaar om afspraken te maken, één van die afspraken is dat er niet gereden wordt als iemand het circuit niet veilig genoeg acht.

De lokale organisator van de IndianOil Grand Prix of India, Fairstreet Sports, heeft inmiddels een officieel statement naar buiten gebracht. Die is hieronder te lezen:


Persverklaring

We zijn op de hoogte gebracht van het huidige probleem van vertragingen bij de afgifte van de visa. We willen graag laten weten dat we er hard aan werken om dit zo goed mogelijk op te lossen. Bijna 500 visa zijn al afgegeven en een groot aantal zal binnenkort worden afgegeven. De toegewijde teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle rijders, teams en technische officials hun visum zo snel mogelijk krijgen. Dit incident was onverwacht en we doen er alles aan om dit onmiddellijk te verhelpen.

We begrijpen het belang van een naadloze ervaring voor alle deelnemers en toeschouwers en moedigen iedereen aan om geduldig te zijn en met ons en de teams samen te werken. We zijn de Indiase regering, MEA, MHA en de UP-regering enorm dankbaar voor hun voortdurende steun en coördinatie. We hebben er alle vertrouwen in dat alle in behandeling zijnde visa zullen worden verwerkt en dat al het wedstrijdpersoneel dat nodig is voor de race India tijdig en veilig zal bereiken.
Handige links Indian Oil Grand Prix of India:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’