Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Italië als tweede geëindigd. In de eerste manche werd Herlings derde maar in de tweede manche wist hij de manche te winnen en werd hiermee tweede in het dagklassement.

Op het klassieke heuvelachtige circuit van Maggiora Park werd de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden. Helaas werd ook dit weekend het circuit blootgesteld aan veel regen waardoor de prachtige harde baan veranderde in een verraderlijk modder circuit. Tijdens de enkele droge momenten op de zaterdag wist Herlings in de kwalificatieheat tweede te worden waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Gelukkig was de zondag een droge dag, maar door alle regen kende het circuit maar één goede lijn waardoor passeren lastig zou worden en de start cruciaal was. In de eerste manche kende Herlings een goede start waarna hij snel door wist te stoten naar een derde plaats achter Tim Gajser en Jorge Prado. Gaandeweg de manche voerde Herlings de druk op bij Prado maar wist helaas geen manier te vinden om de Spanjaard op het lastige circuit te passeren. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Ook in de tweede manche kende Herlings een goede start en begon opnieuw rond de vierde plaats aan de manche. Nadat hij in de eerste ronde Jeremy Seewer en Isak Gifting wist te passeren opende hij de jacht op Tim Gajser. Nadat eerst Herlings een foutje maakte ging ook Gajser in de fout waarna Herlings de koppositie over kon nemen en de manche winnend af wist te sluiten.

Na drie Grand Prix weekenden op rij is er aankomend weekend een vrij weekend. Daarna zal het wereldkampioenschap verder gaan in Indonesië waar twee wedstrijden gehouden gaan worden.

Jeffrey Herlings: “Ik voel dat ik elk weekend beter word en ook hier waren mijn starts best oké. Door aan de binnenkant te staan bleef ik veilig voorin. In de eerste manche was het moeilijk om in te halen. Door alle regen en omdat het sowieso een smal circuit is, en de snelheid zo dicht bij elkaar lag. Ik heb alles geprobeerd maar ik kwam er niet voorbij en dat koste me helaas de eindzege. De tweede manche zat ik de hele manche op Tim (Gajser) zijn wiel en het was net als een potje paintbal steeds kreeg ik de volle laag. Hij reed echt perfect en overal de juiste lijnen totdat hij een klein foutje maakte waar ik van kon profiteren. 3-1, maar het belangrijkste is dat ik het gat met de anderen steeds kleiner maak. Als je de wedstrijd aan het begin van dit seizoen zag dan reden ze bij me weg, maar nu kom ik steeds dichterbij. We blijven knokken.”

Resultaten MXGP Italie 2024
1. Tim Gajser (SLO), Honda, 1-2
2. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 3-1
3. Jeremy Seewer (SUI), Kawasaki, 5-3

Standings MXGP 2024 after 10 of 20 rounds
1. Tim Gajser (SLO), Honda, 511 points
2. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 477
3. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 440