zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh – Jerez | foto© Randy van Maasdijk

Jake Dixon heeft dinsdag in Jerez de snelste Moto2 rondetijd op de klok gezet tijdens de eendaagse Jerez Moto2 & Moto3 Official Test II. De Brit voerde aan het einde van de dag de tijdlijst aan voor Somkiat Chantra en Tony Arbolino. Zonta van den Goorbergh sloot de dag af met een keurige zevende rondetijd achter zijn naam.

Een groot deel van het Moto2 veld kwam dinsdag opnieuw in actie op Circuito de Jerez Angel Nieto tijdens de Jerez Moto2 & Moto3 Official Test II. Voor zowel de Moto2 als ook voor de Moto2 coureurs stonden er gedurende de dag drie sessies op het programma.

In de Moto2 klasse was het Jake Dixon die met een snelste ronde van 1’40.394 – gereden in de derde en laatste sessie van de dag – het snelst was voor Somkiat Chantra, Tony Arbolino, Senna Agius en Sergio Garcia.

Zonta van den Goorbergh sloot de dag af met een snelste rondetijd van 1’40.809, een keurige rondetijd voor de 18-jarige Nederlander die daarmee de dag afsloot als zevende op de tijdlijst terwijl teamgenoot Barry Baltus eveneens een uitstekende dag kende en de tiende tijd van de dag liet noteren.

Aan het begin van de tweede sessie zagen we een hachelijk moment van de Japanner Ai Ogura. De MT Helmets – MSI coureur kwam ten val waarbij zijn machine compleet in twee stukken brak en een deel van de machine vast ik het hekwerk bleef hangen.

Zoals bekend was Bo Bendsnedyer afwezig. De Nederlander brak afgelopen weekend bij een crash in de race zijn sleutelbeen. Bendsneyder liep tevens een voetblessure op, een blessure die ernstiger blijkt dan in eerste instantie werd gedacht.

Uitslag Jerez Moto2 Official Test II:

  1. Jake Dixon Kalex 1’40.394
  2. Somkiat Chantra Kalex +0,184
  3. Tony Arbolino Kalex +0,211
  4. Senna Agius Kalex +0,281
  5. Sergio Garcia Bosco.. +0,346

Klik hier voor de volledige uitslagenVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.