Kevin Magnussen had niet veel te zeggen nadat zijn botsing met Logan Sargeant tijdens de Grand Prix van Miami hem nog eens twee strafpunten had opgeopleverde, waardoor hij nog maar twee strafpunten is verwijderd van een raceverbod van één race.

Kevin Magnussen Haas F1

Magnussen had een nachtmerrie op het Miami International Autodrome waar hij maar liefst vier tijdstraffen opliep in de sprint van zaterdag.

Magnussen ging tot het uiterste om de zevende plaats van Nico Hülkenberg te beschermen en vervolgens eroverheen. Twee van die straffen kwamen toen de Deen van de baan ging om Lewis Hamilton achter zich te houden. Na 19 ronden had hij 35 seconden tijdstraf, drie strafpunten voor zijn superlicentie en een waarschuwing wegens onsportief gedrag.

Magnussen stond op acht strafpunten toen hij zich opmaakte voor de Grand Prix van zondag. Zijn problemen werden verergerd gedurende de race op zondag door een conflict met Sargeant toen hij de Williams probeerde in te halen. Toen hij Sargeant richting de bandenmuur instuurde, kreeg Magnussen een tijdstraf van tien seconden en kreeg hij nog eens twee strafpunten op zijn licentie, waarmee zijn totaal op tien kwam.

Als hij geen van deze punten verliest voor 9 maart 2025, kan de Haas-coureur een automatische raceban van één race tegemoet zien. Na afloop van de Grand Prix werd Magnussen gevraagd naar zijn mening over de straf: “Ik kan daar beter niets op zeggen.”

Toen hem werd verteld dat het duidelijk te zien was dat hij niet blij was, zei hij: “Nee.” Gevraagd of de straf onterecht was: “Daar geef ik beter geen commentaar op.” Wilde hij misschien ook geen commentaar geven op Andrea Stella’s oproep om hem een weekend lang uit te sluiten: “Ja, klopt.” En of hij vond hij dat de regels verduidelijkt moeten worden? “Ja.”