Adrian Newey’s toekomst is voor de buitenwereld nog een groot geheim. De legendarische Formule 1-ontwerper maakte deze week bekend dat hij het team van Red Bull Racing verlaat. Het is nog niet duidelijk waar Newey zijn heil gaat zoeken, sterker nog, er bestaat een kans dat Newey er helemaal mee stopt. Eddie Jordan is de manager van Newey. De doorgaans goed gebekte Ier, weigert iets te zeggen over de toekomst van de wereldberoemde ingenieur.

Adrian Newey Eddie Jordan

Newey staat sinds 2006 aan het roer van de ontwerpafdeling van Red Bull. Onder zijn technische en creatieve leiding scoorde het team al haar grote successen met Sebastian Vettel en tegenwoordig met Max Verstappen. Hiervoor maakte Newey ook al naam voor zichzelf door meermaals kampioen te worden met Williams en McLaren.

In de Formula for Succes-podcast, die Jordan altijd samen met David Coulthard opneemt, laat de Ier maar weinig los over de toekomst van Adrian Newey: “Ik ga niet zeggen wat ik ga adviseren, maar we praten veel, we fietsen veel samen. Ik zie hem vrijwel elke dag gedurende een periode van twee, drie maanden, zoals tijdens de zomer in Kaapstad. We zijn zo ongeveer buren. Dus er zijn bepaalde dingen die ik weet en bepaalde dingen die hij over mij weet! Maar weetje, mijn lippen blijven op elkaar!”