Max Verstappen staat er wanneer het moet! Hij had het niet verwacht, want de grip van de RB20 was niet bijster goed, toch flikte Verstappen het andermaal en schreef de pole positie voor de Sprintrace op zijn naam. “Om eerlijk te zijn voelde het vreselijk aan!”

#usa #f1 #maxverstappen #GPmiami

“Ik weet het niet, misschien was het die laatste sessie gewoon heel moeilijk om de banden werkend te krijgen. In SQ2 voelde het al niet geweldig, het was een vreselijke ronde. Ik had geen grip”, legde Max uit op Verstappen.com. “SQ3 voelde een beetje hetzelfde voor mij. Ik verbeterde niet veel op de zachte band. Maar op de een of andere manier zijn we eerste. Natuurlijk pak ik dat graag aan. Maar het voelde niet echt prettig om te rijden om de een of andere reden, ik was niet blij.”

“In de training voelde het heel goed. Ik voelde me comfortabel en had er vertrouwen in, maar in de kwalificatie niet zo. Toen ze zeiden dat we P1 hadden, dacht ik dat het een grap was. Het voelde niet geweldig, maar we gaan kijken waarom dat was. Het zou met de racepace wel wat moeten stabiliseren, dan is het vast beter.”

“Het ligt misschien een beetje aan de layout van het circuit. Na de training had ik er vertrouwen in dat we konden vechten voor pole. Maar tijdens de kwalificatie zag het er niet zo uit. Maar we zijn toch als eerste geëindigd. Ik weet niet wat er met de andere auto’s is gebeurd in de laatste ronde.”