In Miami wordt volop gesproken over het vertrek van Adrian Newey. De topontwerper sluit zijn succesvolle periode bij Red Bull begin 2025 af. Max Verstappen heeft zijn wereldtitels deels te danken aan de sterke Red Bull die hij de laatste jaren mag rijden. Verstappen had Newey liever aan boord gehouden, maar snapt de beslissing van de Brit.

Adrian Newey

“We hadden het liever niet gehad, maar het is wat het is”, zei Verstappen in Miami. “Als iemand weg wil gaan dan kun je dat niet tegenhouden. Hij kiest voor zichzelf en zijn familie en dat kun je hem niet kwalijk nemen.”

Max is Newey veel dank verschuldigd. “Adrian heeft natuurlijk heel veel betekent voor Red Bull Racing en alle behaalde successen, al vanaf het begin. Daar zal iedereen binnen het team hem altijd dankbaar voor zijn. Hij verdient veel respect. We blijven even goede vrienden, voor altijd. Maar het hoort erbij. Wij hebben een heel sterk technisch team, die het werk voorzetten. Dat heeft de laatste jaren wel uitgewezen. Ik vertrouw op hen.”

RaceXpress besprak vorige week bij de Rally van Wallonië een aanstaand vertrek van Newey met vader Jos Verstappen. Bekijk dat interview in de video hieronder.