Max Verstappen zag de overwinning in Miami uit zijn handen glippen. De Nederlandse Red Bull-coureur had lange tijd een kleine voorsprong in handen en reed dus ook tot aan zijn pitstop aan de leiding van de race. Een Safety Car zorgde ervoor dat Lando Norris zonder schade een pitstop kon maken en de leiding kon behouden. Verstappen kon geen vuist maken en werd uiteindelijk op pure pace verslagen.

Max Verstappen Miami GP F1

Verstappen werd in de eerste bocht bijna van de baan gereden door zijn teamgenoot Sergio Perez. Het ging net goed, maar de dominantie ontbrak deze race in Miami. Verstappen raakte zelfs nog een pion: “We hadden vandaag weinig grip en veel onder- en overstuur gehad. We hebben weer wat werk te doen en we kijken verder.”

Norris reed langer door dan Verstappen en nam de leiding in de race over. Logan Sargeant en Kevin Magnussen zorgden ervoor dat er een beroep moest worden gedaan op de Safety Car. Hier behield Norris de leiding en kon Verstappen na de gestart niet meer dan toekijken en moest hij ruim zeven seconden toegeven op de kersverse Grand Prix-winnaar: “Soms win je en soms verlies je. Daar zijn we allemaal wel aan gewend. Vandaag was lastig. Op de mediums voelde ik me niet geweldig. We konden wel iets weglopen, maar niet gigantisch. Toen we de pitstop maakte, hoorde ik de rondetijden van McLaren en ze waren echt snel. Het was echt lastig, maar als P2 een slechte dag betekent, dan teken ik daarvoor. Ik ben blij voor Lando, het duurde lang voor de eerste, maar dit blijft zeker niet de enige.”