Fernando Alonso en Aston Martin lieten vorige week weten dat zij hun samenwerking met nog eens twee seizoen verlengen. Eind 2026, wanneer het contract van de Spanjaard afloopt, is de tweevoudig wereldkampioen 45. Max Verstappen is blij voor Alonso, maar weigert zelf zo lang door te racen in de Formule 1.

Fernando Alonso Max Verstappen

Alonso is met afstand de oudste coureur in de Formule 1. De Spanjaard maakte in 2001 zijn debuut in de koningsklasse van autosport, toen Oscar Piastri nog niet eens het levenslicht had gezien. Ondanks zijn leeftijd komt Alonso buitengewoon goed mee en wast hij teamgenoot Lance Stroll nog altijd de oren.

Alonso heeft het diep in zijn veertigste nog naar zijn zin in de Formule 1. Max Verstappen vertelt tijdens een persconferentie dat hij hoopt dat hij eerder zijn helm aan de wilgen kan hangen: “Fernando nam een tijdje een sabbatical en daarna vond hij waarschijnlijk zijn liefde voor de sport weer terug om competitief te zijn in de Formule 1. Voor mij is het moeilijk om op zulke dingen te reageren. Ik denk in elk geval niet dat ik hier nog rijd op mijn 45e, maar je weet het natuurlijk nooit!”