douwe-douma
Douwe Douma | foto© Damon Teerink

Inmiddels is de helft van de MiniGP Netherlands Serie seizoen verstreken. Op zondag 16 juni vond het derde wedstrijdweekend op de Junior Track in Assen plaats. Onder wisselvallige omstandigheden was Douwe Douma met overtuiging de snelste coureur. Hij wist namelijk tweemaal een overwinning en de uiteindelijke dagzege op zijn naam te schrijven.

Dit seizoen zien we veelal wisselvallige omstandigheden, zo ook tijdens de derde wedstrijd op de junior track in Assen. Van een zonnig begin van de dag tot aan regenbuien voorafgaand aan de laatste wedstrijd. Dit ging ook gepaard met een stevige wind en hierdoor waren de baancondities niet gemakkelijk voor de jonge coureurs van de MiniGP 160cc serie. Daarentegen was er de nodige rijtijd, want zo waren er twee vrije trainingen, twee kwalificaties en tenslotte de twee wedstrijden later op de middag.

Wisselvalige weersomstandigheden kenmerken wedstrijddag MiniGP
Tijdens de vrije trainingen kon er nog op een droog circuit worden gereden maar anders was dit tijdens de bepalende kwalificaties. De eerste kwalificatie was nat en de rijders waren zoekende naar het juiste gevoel op de Ohvale-machines. Iemand die direct op snelheid was, was Douwe Douma. Hij had een ruime marge op zijn collega rijders en klokte de snelste tijd. Een rondetijd die hij niet zal evenaren in de tweede kwalificatie. De rest van het veld verbeterde daarentegen wel, waardoor de onderlinge verschillen erg klein waren. Douwe Douma mocht vanaf Pole Position vertrekken voor Merdan Karabulut en Casper Pennings.

De eerste wedstrijd ging halverwege de middag van start. Het was de 14-jarige Douma die er direct van door ging en een groot gat wist te slaan. In het middenveld werd er ook stevig gevochten in een groep van vijf rijders. Douwe Feenstra wist zich door de groep heen te vechten als zesde te eindigen. Daarachter waren het na een mooie strijd Giovanni Bas, Don Joe van Weel, Merdan Karabulut gevolgd door Anton Molders. Voorin het veld zagen we grote gaten, Douwe Douma reed sterk naar de winst voor Milan Hunneman en een sterk optredende Dean van den Berg. Hij scoort hiermee zijn eerste podium in de MiniGP-serie.

De tweede race in Assen was aanzienlijk natter, dit vanwege een flinke regenbui kort voor de start van de wedstrijd. Maar ook hier was Douwe Douma een maatje te groot voor zijn concurrentie. Hij weet met een grote voorsprong de dagzege binnen te halen. Dit deed hij voor Milan Hunneman op plek twee, gevolgd door Casper Pennings op derde plaats. Sem Testers wordt na een solide weekend vierde. Douwe Feenstra moest de race vroegtijdig verlaten vanwege technische problemen. Al met al een wedstrijddag waarin veel gebeurde en mooie duels werden uitgevochten.

Klik hier voor de volledige uitslagen: 03 – NK Junior Moto Racing Assen 2024

MotoGP 24 games voor top drie in Veldhoven
Ook blikken we terug richting de tweede wedstrijd van het MiniGP-kampioenschap in Veldhoven. Vanwege de onstuimige weersomstandigheden liep de podium ceremonie letterlijke en figuurlijk in het water. De top drie stond dan ook nog een prachtige prijs te wachten die afgelopen weekend in Assen werd uitgereikt. Douwe Douma, Milan Hunnenman en Sem Testers die het podium bereikten in Veldhoven kregen namelijk een prachtige en gloednieuwe MotoGP 24 game overhandigd. Milestone stelde hiervoor een aantal van hun games ter beschikking. Een unieke prijs en uiteraard blije gezichten na het ontvangen van deze prijzen.

Voor nu ligt het MiniGP Netherlands kampioenschap even stil. De vierde en tevens voorlaatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats in België op het kartcircuit van Spa Francorchamps. Dit zal zijn in het weekend van 14 & 15 september.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.