milan-hunneman
Milan Hunneman | foto© Mariska Grob

Milan Hunneman heeft in Assen de derde zege op rij geboekt en daarmee zijn leiding in het kampioenschap versterkt. Op de TT Junior Track wist hij in beide races Tobias Dogger voor te blijven en de dagzege op zijn naam te schrijven. Mick Koomen was de snelste nieuwkomer.

Seizoen 2024 werd geopend op de TT Junior Track waarna de tweede race op een drijfnat kartcircuit De Landsard in Veldhoven werd verreden. De derde wedstrijddag van het KNMV NK Junior Moto Racing vond wederom plaats in Assen maar dit keer op een andere lay-out. Onder begeleiding van rijderscoach Dion Otten werden de trainingen op lay out ‘Jeffrey Buis’ aangevangen, die zich kenmerkt door wat meer korte bochten en rempunten. Milan Hunneman liet zien daar prima mee om te gaan door zowel in de droge eerste kwalificatie als de natte tweede kwalificatie de snelste tijd te noteren. Hij zou van polepositie mogen vertrekken met naast zich op de eerste startrij Senne Botman en Tobias Dogger. Miquel Sinke, Dean van den Berg en Quinn de Joode zouden van de tweede startrij mogen vertrekken. De Joode kwam in Veldhoven nog ongelukkig ten val en was nog niet volledig hersteld van zijn blessures maar weerde zich kranig en kwam in Assen steeds beter in zijn ritme.

Race 1
Al snel na de start sloegen Hunneman en Dogger een gaatje op hun achtervolgers. Hunneman deed het kopwerk maar het lukte hem niet om weg te rijden van Dogger. In de eindfase deed Dogger nog een poging om de kop over te nemen maar Hunneman wist de aanval te pareren en kwam na 15 ronden als winnaar over de streep. Dogger werd tweede en daarachter reed Dean van den Berg in een eenzame race onbedreigd naar de derde plaats. De strijd om de vierde plaats tussen Quinn de Joode, Miquel Sinke en Mika Schalken bleef tot het einde spannend. Vooral Schalken en Sinke waren aan elkaar gewaagd en wisselden regelmatig van positie. De Joode hield zijn vierde plaats stevig in handen en uiteindelijk was het Sinke die vijfde werd voor Schalken. Ook de strijd om de zevende plaats tussen Mick Koomen, Vince de Joode en Luuk Borggreve was tot het laatst toe spannend. Borggreve herstelde zich uitstekend na een spectaculaire wheelie bij de start maar moest uiteindelijk toezien hoe Koomen de zevende plaats opeiste. Nadat De Joode met nog een paar ronden te gaan ten val kwam was de achtste plaats voor Borggreve veilig gesteld. Negende werd Merdan Karabulut die een sterk opkomende Lenthe van Halen nog net voor kon blijven. Van Halen kent een uitstekend debuut in de Molenaar NSF100 Cup met voor de tweede wedstrijd op rij een top tien klassering.

Race 2
Ook in de tweede race ging het gevecht om de overwinning tussen Hunneman en Dogger. Hunneman had de betere start maar Dogger reed een sterke race en zette de snelste rondetijd van de dag op de klokken. Hunneman hield het hoofd koel en kwam precies zoals in de eerste race met een voorsprong van twee tiende van een seconde over de finish. De strijd om de derde plaats werd uitgevochten door De Joode, Van den Berg en Botman, die zich uitstekend herstelde van een matige eerste race. Ook Sinke en Koomen vonden de aansluiting bij het drietal en in de eindfase wist ook Borggreve zich bij de groep te voegen. Een prachtig gevecht van de grote groep volgde. Na lang vierde en ook nog even derde te hebben gelegen moest Botman uiteindelijk toch De Joode en Van den Berg voor zich dulden. De strijd om de derde plaats tussen De Joode en Van den Berg zou ook bepalend zijn voor de laatste podiumplek in het dagklassement en het was De Joode die de strijd won. De vijfde plaats was voor Botman voor Koomen, Sinke en Borggreve.

Milan Hunneman: “Het zag er misschien makkelijker uit dan het in werkelijkheid was, want ik heb hard moeten werken om Tobias voor te blijven. Zeker in de tweede race werd het nog even spannend, maar op het moment dat we achterblijvers in moesten halen kon ik daarvan profiteren. Natuurlijk ben ik blij met het resultaat maar ik merk wel dat ik wat meer conditie kan gebruiken. Daarom ben ik nu ook naast de baan hard aan het werk om aan mijn conditie te verbeteren.”

Tobias Dogger: “Ik had er zin in vandaag, en ik denk dat ik voor de overwinning had kunnen gaan. Ik zag waar ik Milan had kunnen hebben maar dat plannetje ging niet door nadat ik door een achterblijver werd opgehouden. Ik heb toen gekozen voor de punten in plaats van een alles-of-niets poging en dan misschien helemaal geen punten. Dus ik ben toch wel tevreden, en ik vond het een leuke lay-out om te rijden met die scherpe bochten en het harde remmen..”

Dean van den Berg: “Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik er zo goed bij zou zitten, maar in de eerste race had ik toen Miquel en Senne na de start elkaar raakte direct een gaatje en kon ik derde worden. In de tweede race maakte ik zelf een paar foutjes en het groepje waar ik in zat was moeilijk in te halen. Jammer, maar met de punten van de vierde plaats ben ik toch tevreden.”

Dagklassement:

  1. Milan Hunneman
  2. Tobias Dogger
  3. Quinn de Joode

Snelste Rookie Mick Koomen

Klik hier voor de volledige uitslagen: 03 – NK Junior Moto Racing Assen 2024

De volgende wedstrijddag is op zaterdag 20 juli op de TT Junior Track in Assen.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.