Lando Norris zegeviert in Miami. De 24-jarige McLaren-coureur wint in Miami Gardens zijn eerste Formule 1-race in zijn 110e Grand Prix-start. De Brit hield Max Verstappen en Charles Leclerc achter zich. Na de race is Norris in extase.

Lando Norris McLaren Max Verstappen

Norris ving de race aan vanaf de vijfde positie en reed lange tijd ook in de luwte. Toch nam hij de leiding in de race over toen hij lang door bleef rijden op de medium band. Norris profiteerde optimaal van de Safety Car en bouwde zijn voorsprong uit naar ruim zeven seconden.

Direct na de Grand Prix reageert kersvers Grand Prix-winnaar Norris blij: “Dit voelt echt geweldig, het werd tijd. Wat een race. Het duurde erg lang, maar eindelijk is het gelukt. Ik ben blij dat ik dit voor mijn team kan doen. Het was een lange race, maar we zijn er nu. De snelheid was erg goed. Niet het hele weekend was geweldig, maar de pace zat er altijd al in. Vandaag liep alles perfect en konden we alles laten kloppen. Ik bedank het team, maar ook mijn papa en mama voor hun steun.”

“Ik ben gewoon trots. Veel mensen hebben aan me getwijfeld. Dit is voor het team. Ik ben er gebleven omdat ik er in vertrouw en vandaag bewijst dat”, sluit de nieuwste winnaar in de Formule 1 af.”