Nico Rosberg heeft toegegeven dat de stap van Lewis Hamilton naar Ferrari voor hem als een grote verrassing kwam, maar de Duitser begrijpt het wel dat zijn voormalig teamgenoot voor de twee meest legendarische teams in de Formule 1 wil uitkomen. Daarnaast lijkt de Ferrari op dit moment een betere auto dan de Mercedes.

Lewis Hamilton

“Natuurlijk kwam het als een grote verrassing, niemand verwachtte het en ik ook zeker niet”, zei Rosberg bij Sky Sports F1. “Maar als je naar het grotere plaatje kijkt, waarom niet? Het is tegen het einde van zijn carrière en er zijn maar twee legendarische teams: Mercedes en Ferrari.”

“Ik weet dat Lewis altijd een grote fan van Ferrari’s is geweest, dus waarom zou hij die switch niet kunnen maken? Dan kan hij ook dat afvinken. Daarnaast lijkt het ook de goede keuze wat betreft performance. Misschien maakt hij wel een geweldige move als 12 jaar geleden. Toen ging hij van McLaren naar Mercedes. En dat op een moment dat McLaren races won en Mercedes totaal niet. Vanaf dat moment gleed McLaren af en begon Mercedes races te winnen. Misschien kan hij die tijden doen herleven.”