Nico Rosberg heeft onthuld dat hij een kolossaal Mercedes-salaris van €100 miljoen op tafel heeft laten liggen met zijn beslissing om zich terug te trekken uit de F1 na zijn titelwinst in 2016.

Nico Rosberg F1

Rosberg overwon een spannende seizoensfinale in Abu Dhabi door Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton met vijf punten voorsprong te verslaan. Vijf dagen later verbaasde de Duitser de F1-wereld door aan te kondigen dat hij met onmiddellijke ingang met pensioen ging, voorafgaand aan de prijsuitreiking van de FIA in Wenen.

Rosbergs beslissing om met pensioen te gaan kwam een paar maanden nadat hij een nieuw tweejarig contract had getekend om tot het einde van het seizoen 2018 bij Mercedes te blijven, waarbij Valtteri Bottas van Williams werd gepromoveerd tot Hamiltons nieuwe teamgenoot vanaf 2017.

Rosberg, die sindsdien een succesvolle carrière in de media en het bedrijfsleven heeft opgebouwd, legde in de podcast Business of Sport uit dat hij ‘makkelijk’ €100 miljoen had kunnen verdienen als hij de looptijd van zijn nieuwe Mercedes-contract had uitgediend.

Maar de 38-jarige Rosberg benadrukt dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om uit de F1 te stappen. Hij zei: “Ik had een bestaand contract voor nog twee jaar en als ik gewoon nog een paar jaar was blijven rijden, was dat makkelijk 100 miljoen geweest.”

Ik heb het geluk dat ik zoveel geld heb verdiend met mijn sport dat dit geld geen rol meer speelde in mijn overwegingen. Want ik wist dat ik met wat ik verdiende toch alles kon waarmaken, inclusief mijn kinderen en kleinkinderen.”