jurrien-van-crugten
Jurrien van Crugten (36) | foto© Rene Vos

Thias Wenzel heeft vrijdagmiddag in Assen de eerste Northern Talent Cup pole van het seizoen voor zich opgeëist. De Duitser was tijdens de kwalificatie op een nat TT Circuit Assen het snelst voor Alessandro Binder en Tobias Kitzbichler. Jurrien van Crugten werd op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander.

De Northern Talent Cup coureurs komen dit weekend in Assen voor hun eerste raceweekend van het seizoen uit in bijprogramma van de Pirelli Dutch Round. Vrijdag stonden er voor de jonge talentvolle coureurs twee vrije trainingen en een kwalificatie op het programma, drie sessies die alle drie op een kletsnat TT Circuit Assen werden verreden.

Nadat Tobias Kitzbichler vrijdag aan het einde van de middag als snelste coureur uit de twee vrije trainingen aan de 30 minuten durende kwalificatie mocht beginnen leek de Zwitser tot aan de laatste minuut van de kwalificatie ook op de pole af te steven. Niets bleek minder waar, in de allerlaatste ronde doken zowel de Duitser Thias Wenzel als ook zijn landgenoot Alessandro Binder nog onder zijn tot dan toen snelste rondetijd.

De eerste NTC pole van 2024 werd dan ook een prooi voor Wenzel voor Binder en Kitzbichler terwijl Nederlander Jurrien van Crugten op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander werd. Levin Phommara completeerde vrijdagmiddag de top vijf.

Tom Kuil kwalificeerde zich als achttiende terwijl Kyano Schoo en Delano Greven respectievelijk de drieëntwintigste en vierentwintigste rondetijd op de klok wisten te zetten. Schoo en Greven moeten echter nog even geduld hebben en op clementie rekenen van de wedstrijdleiding om dit weekend aan de races deel te mogen nemen, beide landgenoten wisten zich helaas niet binnen de gestelde tijdslimiet van 115% te kwalificeren.

Zaterdagmiddag om 16:20 uur komen de NTC-coureurs in Assen opnieuw in actie tijdens hun eerste race van het weekend, en het seizoen.Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.