Het heeft er alle schijn van dat Nyck de Vries terugkeert bij Toyota, nadat hij eerder dit jaar bij het F1-team van AlphaTauri zijn F1-stoeltje verloor aan Daniel Ricciardo (video). De Nederlander was in 2022 reservecoureur bij het Japanse automerk in de LMH en leek voor dit jaar op weg naar een van de zes stoeltjes bij het team in het FIA World Endurance Championship.

Nyck de Vries van F1 naar FIA WEC

Volgens het Engelse Autosport is de verwachting dat Nyck de Vries in 2024 het stoeltje van Jos Maria Lopez overneemt en plaats neemt naast Kamui Kobayashi en Mike Conway in de auto met startnummer 7. Bij Toyota houdt teamdirecteur Rob Leupen de lippen stijf op elkaar als de website vraagt naar de komst van De Vries, reageert hij lachend: “Ik heb altijd contact met Nyck omdat we allebei Nederlanders zijn! Ik denk dat Nyck veel mogelijkheden heeft, hij heeft ook goed voor ons getest. We zitten ook in een goede situatie met onze rijdersbezetting. Ik denk dat onze huidige rijdersbezetting uitstekend is. Vanuit dat oogpunt zou ik zeggen dat er geen probleem is.”

Naast een terugkeer naar het WEC, waar hij onder andere al reed met Racing Team Nederland van ex-Jumbo CEO Frits van Eerd in de LMP2, staat de Nederlandse coureur ook in de belangstelling van Formule E-teams. De vraag is of De Vries volgend jaar in twee kampioenschappen gaat rijden, omdat de ronde van het WEC in Spa en de Berlijnse E-Prix in hetzelfde weekend lijken te vallen.