danilo-petrucci
Danilo Petrucci | foto© Randy van Maasdijk

Danilo Petrucci kreeg donderdag voorafgaand aan de Pirelli Emilia-Romagna Round weliswaar groen licht van de circuitarts voor deelname aan het weekend. Dat het een lastige opgave zou worden was op voorhand bekend, maar vrijdag na afloop van de eerste dag liet de Barni Spark Racing Team weten dat de pijn dusdanig is en het nog twijfelachtig is of hij het gehele weekend af zal maken.

Het verhaal is bekend, Danilo Petrucci kwam begin april tijdens een motorcrosstraining lelijk ten val. Bij deze crash liep de Italiaan o.a een gebroken kaak, een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouder op. Door deze crash moest de Barni Spark Racing Team het wedstrijdweekend in Assen al laten schieten. Een geluk bij een ongeluk was dat er na Assen een lange pauze was van maar liefst zeven weken tot aan zijn dit weekend te verrijden wedstrijden op zijn thuiscircuit in Misano. Het herstel verliep volgens plan en twee weken terug stapte Petrucci tijdens een tweedaagse test voor het eerst weer op zijn Ducati Panigale V4R. Deze test verliep op zichzelf niet verkeerd ondanks dat Petrucci na afloop wel klaagde over de nodige pijntjes.

Donderdag aan de vooravond kreeg de 33-jarige Italiaan zoals verwacht groen licht voor deelname aan de dit weekend te verrijden Pirelli Emilia-Romagna Round. Makkelijk ging het vrijdag tijdens de eerste dag echter niet. Vrijdagmiddag werd er in de tweede vrije training weliswaar een twaalfde rondetijd op de klok gezet maar gezien het geringe aantal van slechts elf ronden beloofde al niet veel goeds.

Nadat Petrucci de eerste dag als vijftiende op de tijdlijst had afgesloten bleek na afloop tijdens zijn media debrief dat het nog allesbehalve naar wens gaat, de pijn nog dusdanig is en het nog allesbehalve zeker is dat hij de rest van het weekend van zijn thuisrace in Misano nog in actie gaat komen.

Danilo Petrucci: “Ik ben echt blij om hier in Misano te zijn. Vooraf dacht ik echter dat het beter zou gaan en ik minder pijn zou hebben tijdens het rijden. Het was hetzelfde tijdens de eerste training, maar met elke ronde werd de pijn erger, vooral tijdens het remmen. Het is zeer vermoeiend, en ik ben op dit moment helemaal op. Ik heb een goed gevoel met de motor, maar ik voel me niet echt veilig. In zo’n beetje elke bocht doet wel iets pijn, mijn lichaam stribbelt flink tegen zeg maar. Het zorgt ervoor dat ik veel te gespannen ben. Het is de eerste dag, we moeten afwachten hoe ik vanavond en vannacht herstel. Of ik de races ga halen weet ik nog niet. Ik ga het in ieder geval proberen. Het grootste probleem tijdens het rijden is de geopereerde schouder. Het gaat niet bepaald fantastisch. Gisteren en ook vanochtend voelde ik mij geweldig. De pijn komt na verloop van tijd naarmate de spanning toeneemt. Als ik zaterdag wakker word en me niet lekker voel, kan ik altijd nog beslissen om het voor gezien te houden. Zoals ik het nu bekijk ga ik het in ieder geval proberen in de Superpole en probeer ik het zaterdagmiddag in Race1.”

Zaterdagochtend komen de WorldSBK coureurs om 09:00 uur opnieuw in actie tijdens een twintig minuten durende derde vrije training. Vervolgens staat om 11:00 uur de Superpole op het programma gevolgd om 14:00 uur door Race 1 van de Pirelli Emilia-Romagna Round.rw-vipplein-2024Handige links Pirelli Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.